VANTAA jalkapallokaupunkina:
(AC Allianssin muiston kanssa on elettävä) :

(Jukka Joutsi * viimeiset muutokset: 29.3.2016).

Vantaan kaupungin jalkapalloilun yllä leijuu yhä vuoden 2005 AC Allianssi-katastrofin kiinalais-belgialaiset muistot.

Ensin oli vuodesta 1995 alkaen Atlantis FC ry (FC Norssin jatkeena).

Vantaalaisen jalkapalloilun historiikit ovat kaikkea muuta kuin selkeitä. 'AC Allianssin' totaalisen katastrofin vuosi 2005 piirtyi Suomen jalkapallohistoriaan yhtenä sen synkimmistä ja surullisimmista luvuista. Vuosia on noista painajaismaisista tapahtumista jo kulunut, mutta jälkipyykkiä ei olla vieläkään voitu/haluttu täydellisesti tehdä.
Ilmeisesti seuran johdossa haaveiltiin sinisilmäisesti jostain suuremmasta - ja viesti 'vihreästä valosta' kiiri maailmalle hämäräperäisiinkin piireihin. Ulkomaalaissijoittaja otettiin avosylin vastaan ja 'juhlaovetkin' avattiin peräkamareihin asti. Ulkomaalaisten intressejä ei osattu ja/tai haluttu hyväuskoisina kaiketi edes epäillä - kiinalaisen 'tekstiililiikemiehen' taustoja ei kai hennottu alkuviehätyksessä juurikaan vakavasti tutkia. Myöhemmin kuultiin, että ulkomailta Suomeen tulleen 'johtoryhmän' jäseniä ja sen palkollisia oli ryvettynyt jo aiemmin Euroopan eri kolkilla erityisesti 'veikkaussopupelien' muodossa. Motivoitunut etsijä olisi niistä kyllä tietoa löytänyt. mutta niin Suomi-neitoa vierasmaalaiset veivät taas niin ettei edes vikistä uskallettu.
Tästä vuoden 2005 vaiheesta alempana tällä sivulla vielä tuskaisia yksityiskohtia enemmän.

Tämän 'Allianssi'-tarun ensimmäisiä vaiheita näyteltiin jo vuonna 1980, kun pääkaupunkiseudulla perustettiin seura FC Norssi, joka aloitti uransa Helsingin piirin 8. divisioonassa. Kyseisessä seurassa pelaili sen alkuvaiheissa muuten myös tämän kirjoittajan veljenpoika.
Tarinaan liittyi myös Gösta Sundqvistin v.1985 perustama Johanneksen Dynamo. Kauden 1995 päätteeksi FC Norssin onnistui kolmosen lohkostaan hankkia itselleen paikka Kakkoseen kaudelle 1996. Tällöin seuran johto neuvotteli mainitun 'Johanneksen Dynamon' kanssa jonkinasteisesta fuusiosta, jonka seurauksena oli uusi fuusioseura Atlantis FC ry (1995 kauden jälkeen).

Uusi Atlantis FC ry pelasi kaudet 1996 ja 1997 Kakkosessa, kunnes nousi kaudelle 1998 Ykköseen. Kaudella 2000 seura nousi jo Veikkausliigaan ja sen virallinen nimimuoto oli nyt Atlantis FC Oy. Sinipunainen seura oli nyt nostanut Vantaan suomalaisen jalkapalloelämän päänäyttämölle.
Kaudella 2001 Atlantis voitti Suomen Cup-mestaruuden lyötyään finaalissa Tampereen Unitedin luvuin 1-0. Ensimmäinen pääsarja kausi päättyi 7. sijalle ja Atlantis-kakkosjoukkuekin nousi kolmosesta kakkoseen (nimeksi Atlantis Akatemia).

Jalkapalloseura Airport City Vantaa eli lyhennykseltään AC Vantaa perustettiin v.1999 - aloitti Ykkösessä.

Ennen kauden 2002 alkua tapahtui kummia, Atlantis FC Oy haettiin konkurssiin, Palloliitto siirsi sarjapaikan Finn-Forest Oy:n perustamalle uudelle AC Allianssille - kakkosdivarin Atlantis Akatemia säilytti nipin napin itsenäisyytensä ja sarjapaikkansa uudesta seurasta erillisenä.
Uusi oranssisininen Allianssi AC sijoittui avauskaudellaan Veikkausliigassa neljännelle sijalle. Myös perinteiset helsinkiläisseurat FinnPa ja PK-35 olivat tietyillä kytkennöillä mukana näissä virityksissä, mutta niiden osuuksista enemmän ko. seurojen omissa yhteyksissä.

Kaudella 2003 Atlantis Akatemia sai Atlantis-nimen, sillä konkurssi ei ollut koskenut emoseuraa Atlantis FC ry. Pasi Pihamaa tuli valmentamaan - kolmas sija lohkossaan. Vuoden 2003 aikana seuran taustavaikuttajana ja laulajana tunnettu Gösta Sundqvist kuoli sydänkohtaukseen.

Allianssi AC jatkoi siis Veikkausliigassa - 2003 kuudes ja 2004 hopealla. Sitten tulikin se musta vuosi 2005 (sijoitus silti vielä seitsemäs kaiken mylläkän keskellä).

Atlantis pelasi kaudet 2002-2004 kakkosessa ja nousi kaudelle 2005 jo Ykköseen. Tämä Atlantis piti nyt jo Helsinkiä kotipaikkanaan.

Kaudelta 2006 AC Allianssi siis oli kadonnut jalkapallokartaltamme ja vuoden 2006 lopussa neljä lähiseudun seuraa (Tikkurilan Palloseura, Vantaan Jalkapalloseura, Korson Palloseura ja Koivukylän Palloseura) fuusioituivat nimen Allianssi Vantaa taakse.


Uusi Allianssi Vantaa perustettiin uhkarohkeasti samalle nimelle neljästä seurasta - samoin väreinkin:

Uuden fuusioseuran Allianssi Vantaan ovat perustaneet 29.11.2006 vantaalaiset jalkapalloseurat Tikkurilan Palloseura, Vantaan Jalkapalloseura, Korson Palloseura ja Koivukylän Palloseura. Jäseniä allianssissa on yli 3 500. Ajatuksena on ollut luoda perustajaseuroille yhteinen edustusjoukkue, jonka tavoitteena on aluksi nousta kakkosdivisioonaan.
Noin viiden vuoden päästä tavoitteena on tarjota vantaalaisille junioreille mahdollisuus pelata vantaalaisessa jalkapalloseurassa jopa Veikkausliigassa. Nimensä mukaisesti Allianssi Vantaa jatkaa toimintansa lopettaneen Airport City Allianssi Vantaan perinteitä kunnioittaen.
Uuden Allianssin valmentajina ovat toimineet Timo Askolin (2007), Mitri Pakkanen (2008-2009) ja Janne Suokonautio (2010).


Jotta asiat eivät olisi liian yksinkertaisia kuitenkaan - kaudella 2010 Kakkosen lohko A:ssa pelaa seura Jalkapalloseura Airport City Vantaa eli lyhennykseltään AC Vantaa. Sen historia alkaa vuodesta 1999:

Historia: 1999 Ykkönen, 2000 Kakkonen, 2001 Ykkönen, 2002-03 Kakkonen, 2004-09 Kolmonen ja 2010 Kakkonen.

AC Vantaan syntyhistoria ja nykytilanne:
AC Vantaa perustettiin vuonna 1998 vantaalaisen jalkapallon lippulaivaksi. Jo vuonna 2003 seuran sen aikainen hallitus päätti kuitenkin lopettaa III-divisioonaan pudonneen joukkueen toiminnan, jolloin nykyisen seuran rungon muodostavat pelaajat lunastivat AC Vantaan sarjapaikan. Samalla nykyinen miehistö otti myös vastuulleen yhdistyksen taloudelliset velvoitteet. Näin sai alkunsa uusi AC Vantaa.
Edeltävien isäntien velvoitteet on vuosien saatossa kuitattu pitkäjänteisellä talkootyöllä ja viimeiset vuodet toimintaa on voitu kehittää puhtaalta pöydältä.

Vuonna 2001 AC Vantaa oli vaihtanut farmi-isäntänsä MyPa:sta liigaan nousseeseen Atlantis-seuraan, joka myös hoiteli AC Vantaa kuralle joutunutta taloutta.
Kaudelle 2001 AC Vantaan valmentajana jatkoi Jari "Jallu" Rantanen, joka oli uudelle kaudelle saanut kaverikseen Reima Kokon. Seura tunnettiin myös nimellä "Pilotit" liittyen taustalla olleeseen Vantaan lentokenttä-imageen.


PK-35 muutti kaudeksi 2009 Helsingin Pukinmäestä (Pihlajanmäki) Vantaalle:

Pallokerho-35 on Viipurissa perustettu jalkapalloseura. Alun perin se toimi nimellä Viipurin Pallokerho (ViPK). Nykyinen nimi Pallokerho-35 syntyi sotien jälkeen, jolloin seura muutti Helsinkiin.
Kaudeksi 2009 seura muuttui vantaalaiseksi ja siirtyi pelaamaan ottelunsa ISS Stadionille Myyrmäessä.
Pallokerho-35:n huippuhetket ajoittuvat 1990-luvun puoleenväliin, jolloin seura Pasi Rautiaisen johdolla nousi Kolmosesta aina Veikkausliigaan. Maineikas kausi 1998 Veikkausliigassa päättyi pronssijuhliin ja eurocup-paikkaan. Tältä kaudelta on myös peräisin seuran yleisöennätys, 3 735 katsojaa, kotiottelussa paikallisvastustaja HJK:ta vastaan. Seuralla oli kuitenkin taloudellisia vaikeuksia ja jääkiekkojoukkue Jokerien omistaja Hjallis Harkimo osti seuran muuttaen sen nimen FC Jokereiksi.
PK-35 ei kuitenkaan kuollut tähän vaan jatkoi pelaamista alasarjoissa. Vuonna 2001 se nousi Kakkoseen ja kauden 2004 päätteeksi Ykköseen. PK-35:n ydinaluetta Helsingissä on Pihlajamäki ja kotiottelunsa se on pelannut perinteisesti Pukinmäessä. Kaudet 2005-2007 se kuitenkin vietti evakossa Myllypuron liikuntapuiston ykkösnurmella (kapasiteetti 1 000).
Kauden 2008 alla seura ja kaupunki kuitenkin päättivät että yleisötapahtumia ja olosuhteita on jatkossa helpompi kehittää Pukinmäen liikuntapuistossa ja kaudeksi 2008 seura palasikin helsinkiläiseen kotiinsa.
Kaudeksi 2009 PK-35 muuttui vantaalaiseksi. Sekä miesten että naisten edustusjoukkueiden (nimellä PK-35 Vantaa) ottelut pelataan vastaisuudessa Myyrmäen jalkapallostadionilla, jonka nimi muuttuu ISS Palvelut Oy:n kanssa tehdyn sopimuksen myötä ISS Stadioniksi. Edustusjoukkueiden taakse perustettiin erillinen yhdistys PK-35 Vantaa ry, joka keskittyy edustusjoukkueiden toiminnan pyörittämiseen. PK-35 Vantaa ry on Suomen Palloliiton Uudenmaan piirin jäsen, kun taas PK-35 ry on Palloliiton Helsingin piirin jäsen, joka jatkaa PK-35:n junioritoimintaa entiseen tapaansa Helsingissä.

1950:

Dickursby Idrottsklubb (DIK) ~ Maakuntasarjan länsilohkossa - ryhmä A:

DIK (1950): puheenjohtaja ja huoltaja: P.Forsblom, pelipaita keltainen - housut mustat.

(Wikipedia, 2012): Tikkurila (ruots. Dickursby) on Vantaan kaupunginosa pääradan varrella, Keravanjoen pohjoispuolella, noin 16 kilometriä pohjoiseen Helsingin keskustasta. Se on Vantaan hallinnollinen keskus ja merkittävin taajama Myyrmäen ohella. Tikkurilasta ei ole kehittynyt selkeää keskustaa Vantaalle, Lentokentän kaupunginosa jakaa Vantaan kahtia. Länsi-Vantaan keskuksena toimii Myyrmäki.

2005:

AC Allianssin kunniakas aika Veikkausliigassa päättyy Kiina-Belgia-ilmiöön.


(23.4.2005) AC Allianssi voitti toisen kerran peräkkäin liigacupin mestaruuden:

AC Allianssi aloitti kautensa kunniakkaasti voittamalla 23.4.2005 Liiga-Cupin finaalissa FC Lahden 5896 katsojan silmien edessä lukemin 1-3 (1-1).
Oranssivalkoisissa pelanneen Allianssin kokoonpano oli seuraava: Henri Sillanpää, Heikki Pulkkinen, Mathias Lindström, Jarno Tuunainen, Jani Sarajärvi, Mikko Simula, Timo Marjamaa, Chris Cleaver, Dritan Stafsula (Risto Ojanen), Ville Lehtinen (Justus Vajanne) ja Jon Poulsen (Juska Savolainen).

Tässä HS-lehtikuvassa Ville Lehtinen (kädet ylhäällä ja maha paljaana) juhlii 2-1 maaliaan.

Helsingin Sanomat uutisoi 24.4.2005 neljällä palstalla Allianssin toisesta perättäisestä liigacup-mestaruudesta.

Ari Tiittanen oli toiminut koko AC Allianssin liiga-ajan joukkueen päävalmentajana (Suomen cup-mestaruus 2001 jo Atlantis-logon alla) ja kausi 2005 oli lähtenyt hyvin käyntiin liigacup-mestaruuden merkeissä -apulaisenaan Markku Palmroos.
Aivan kesäkuun 2005 viimeisellä viikolla alkoi sitten kuulua kummia Tiittasenkin korviin - Tiesin, että jotain tapahtuu. On tässä tehty muutoksia niin isolla luudalla, kertoi Tiittanen saatuaan juuri kuulla erottamisestaan.
AC Allianssin johtovaikuttajat olivat kaikessa hiljaisuudessa 'myyneet seuransa' kiinalaiselle tekstiililiikemiehelle nimeltään Ye Zheyun - kaupparekisterin mukaan Olivier Suray oli kuitenkin 'Allianssin pääomistaja'.

28.6.2005 tiedotettiin valtakunnallisesti, että belgialainen Thierry Pister on nimetty AC Allianssin uudeksi päävalmentajaksi ja että hän on tuonut mukanaan aluksi kuusi 'ulkamaalaispelaajaa': Jean-Pierre La Placa, Sergei Omelianovitch, Hocine Chebaiki, Mustapha Douai, Kasim Yildiz ja maalivahti Gregory Goffin.
Tiittaselle oli annettu vielä 'jatkopesti' valmentaa 29.6. viimeisenä ottelunaan Allianssin vieraspeli Tampere Unitedia vastaan.
- On sääli, että Ari Tiittanen ei päättänyt jatkaa Allianssissa kanssani, koska yhdessä olisimme olleet vahva pari. Olen jo sanonut Suraylle, että aion vielä pyytää Tiittasta jatkamaan. Ymmärrän, jos hän ei halua, mutta aion kuitenkin esittää pyyntöni, hurskasteli uusi valmentaja Thierry Pister Helsingin Sanomille 1.7.2005.

(7.7.2005) AC Allianssin uuden johdon ja samalla Suomen jalkapallon musta päivä: Haka-AC Allianssi 8-0:

AC Allianssin vierailusta Valkeakosken Tehtaan kentälle 7.7.2005 tuli Suomen jalkapallohistorian yksi mustimmista päivistä. AC Allianssin uusi 'Kiina-vetoinen' johto oli pistänyt joukkueensa 'uuteen uskoon' laittamalla kentälle kaikki kuusi luokattomasti esiintynyttä 'ulkomaalaisvahvistustaan' ja loput 'kotimaiset pelipaikat avauksessa' saivat alkukauden vaihtopenkkiä lähinnä kuluttaneet pelaajat (Hermanni Vuorinen, Ville Lehtinen, Jon Poulsen, Kristian Kojola ja Jarkko Vähäsarja).
Allianssin huippumaalivahti Henri Sillanpää oli lähetetty yllättäen 'testileirille Belgiaan', missä häntä HS:n tietojen mukaan ei olisi edes tarvittu. Maalivahdiksi laitettiin Valkeakoskella selkävaivainen Gregory Goffin, jonka esitys oli varmasti kaikkien aikojen surkein Suomen pääsarjatasolla nähty räpiköinti tyyliin - hitaasti, mutta varovaisesti kaatuen pois pallojen tieltä. Haka voitti 8-0. Skandaali oli valmis - mutta ei tiedetty, mitä oli tapahtunut ja miksi. Arvailuja kuitenkin riitti tuoreeltaan. Varmuutta ei vuosienkaan jälkeen tapahtumien kaikista taustoista ole esille saatu.

Vaihtoon joutunut hyökkääjä Ville Lehtinen päästi kritiikkiä medialle asioiden tilasta niin suoraan, että ei ollut yllätys, ettei hän enää koskaan pelannut Allianssissa (siirtyi vielä saman kuun aikana Tampere Unitediin).
Ottelun tuloksen 'järjestämisestä' murskalukemiin alettiin kuitenkin kirjoitella melko pian ja jo 9.7.2005 Helsingin Sanomat oli löytänyt tietoa yhden uuden Allianssin pelaajaan (La Placa) Belgiassa keväällä 2005 kohdistuneisiin tuloksenjärjestelysyytteisiin. Pian valtakunnassa 'tiedettiin' jo kertoa, miten Allianssin uusi kiinalaisjohtaja olisi aasialaisissa tulosvetoveikkauksissaan tienannut melkoisia summia - miehellä oli ollut kuulemma 'erikoisia visioita' ennakkoon siitä, että hänen seuransa häviää ko. ottelun runsasmaalisesti. Totta oli puheissa ainakin se, että aasialaisveikkauksissa sai lyödä vetoa nimenomaan pelien päättymisestä tiettyihin tulosnumeroihin tai maalieroihin. Mitä suuremmin murskanumeroin, sitä suuremmin kertoimin tietenkin.

Veikkausliigan johto ihmetteli jo 9.7.2005 julkisesti ottelun Haka-Allianssi tulosta ja sitä, miten Pister ja Suray olivat korvanneet seuransa kokeneet liigapelurit ala-arvoisilla ulkolaispelaajilla ja kotimaisilla nuorilla vaihtopelaajilla.
Veikkaus Oy teki myös heti omat johtopäätöksensä ja hyllytti heti 9.7.2005 Allianssin tulevat ottelut kupongeiltaan.
- Tähän varovaisuuteen on syynä se, ettei Allianssin urheilullisesta tasosta ole vielä selvyyttä Veikkauksella sen paremmin kuin Veikkauksen asiakkaillakaan, selvitti tehtyä päätöstä Veikkauksen tuotepäällikkö Juha-Matti Mäkelä tuoreeltaan (9.7.05).

Allianssin johtoveijarit Thierry Pister (vas.) ja Olivier Suray selittämässä lehdistölle Hakalle 0-8 hävittyä ottelua.

Allianssin johtomiehet Pister ja Suray olivat vakuutelleet lehdistölle, miten hyvin heidän mukanaan tuomansa ulkomaalaispelaajat olivat sopeutuneet Allianssin suomalaispelaajien ryhmään. Helsingin Sanomien valokuvaajan oivaltava otos kuitenkin julkaistiin 13.7.2005 Pisterin kommentilla otsikoituna: Ei ole kahtiajakoa.
Valokuvassa Allianssin harjoituksissa kuitenkin eturyhmässä juoksevat suomalaispelaajat - taustalla tulee viiden ulkomaalaisen ryhmä (kuudes - eli maalivahtilöytö Goffey - ei enää ilmeisesti tässä vaiheessa kyennyt ilman tukea juoksemaan).

Kaikesta edellisestä oli seurauksena vanha tuttu vertausilmiö eläinmaailmasta - rotat jättävät uppoavan laivan.
Ensimmäisenä lähti AC Allianssin hallituksen jäsen Erkki Niiranen (13.7.2005). 'Pohjola Stadionin' toimitusjohtaja, FinnForestin palkkalistoilla ollut Erkki Salo ilmoitti 14.7.2005 eroavansa AC Allianssi Oy:n hallituksen jäsenyydestä.
AC Allianssin puheenjohtaja Erkki Alaja jätti tehtävänsä (HS 16.7.2005) - hän oli ollut yksi pääneuvottelijoista, kun seura siirtyi kesäkuun 2005 alussa ulkomaalaisten rahoittajien omistukseen.

Edellä olevat HS-uutisoinnit ovat satunnaisia esimerkkejä Suomen lehdistöstä heinäkuussa 2005 velloneesta Allianssi-kohusta. Loppukaudesta 2005 kohu seuran ympärillä alkoi hieman vaimeta, kun avoinna olleisiin 'kohuasioihin' ei saatu mitään lisätietoja.
Ei tarvittu erityisempiä ennustajanlahjoja, jos syksyä kohti alkoi tulla ajatuksia siitä, että ainakin tässä olomuodossa 'AC Allianssin' tarina suomalaisessa jalkapallopiireissä alkaisi olla kauden 2005 päätteeksi 'katkolla'.

(6.8.2005) AC Allianssi hävisi Lahdessa televisiopelin 1-4:

Tämän kirjoittajan ollessa paikan päällä katsomassa tätä televisioitua peliä AC Allianssin yllä oli jo 'kalman kouran ahdistava ote'. Johtomiehet Olivier Suray ja Thierry Pister olivat ulkoiselta olemukseltaan kuin pelokkaina rehtoria karkuun luikkivia koulupoikia. Katseissa oli katastrofin sameutta.
Allianssi pelasi seuraavassa kokoonpanossa: Henri Sillanpää - Kasim Yildiz (Heikki Pulkkinen), Mustapha Douai, Timo Marjamaa, Mikko Simula - Dritan Stafsula, Hochine Chebaiki (Juska Savolainen), Chris Cleaver, Jean-Pierre La Placa - Sergei Omelianovitch, Jon Poulsen (Matias Lindström).

Muistan paikanpäältä (ja VHS-nauhoitteen katsomisen vahvistamana toukokuussa 2010), miten uskomaton muukalaislegioona AC Allianssi tuolloin oli. Johtomiehet (erityisesti Suray) olivat todellakin suorastaan piilosilla julkisuudelta katsomon alarakenteissa ja Thierry ei tuntunut olevan lainkaan innostunut Juho Rantalan tv-haastattelusta. Joukkueenjohtaja Tommi Koivistoinen näytti olemukseltaan niin hukassa olevalta, että ilmeisesti hän itse tiesi vähiten, mitä seuran ympärillä oli edellisen runsaan kuukauden aikana hänen ohitseen eri puolilta ehtinyt tapahtua.
Allianssin oma faniryhmä ('Alligaattorit') olivat kymmenpäisenä mukana yhä sitkistelemässä ja heidän apatiansa purkautui lähinnä erotuomarin ja omien ulkomaalaisten 'vahvistuksiensa' parjaamiseen. Omistussuhteiden vaihdoksiin ei heidän lähianalyysihalunsa ollut vielä ylettynyt.
TV-selostajien kommentointi (J-P.Jalo-Petri Helin) kuullosti nyt 'jälkiviisauden vinkkilistä' kuunneltuna turhankin varovaiselta Allianssin ongelmien analyyseissä - Helin sentään sai sanotuksi, että tällaisten ulkomaalaispelaajien maahantuonti on suomalaisen jalkapallon aliarviointia'.
Ihmettelen, että selostajille riitti tietona se, että Suomen veikkauskohteilta Allianssi oli poistettu ja 'sellaista vaaraa ei siis Allianssin kohdalla enää ollut'. Aasialaisjohtoisten veikkaussopupelijärjestelyjen 'veikkauskupongit' pyörivät kuitenkin tunnetusti ihan muualla kuin kyseisten 'käsikassaroina' käytettyjen joukkueiden kotimaissa.

Kauden 2005 päätteeksi AC Allianssi sijoittui sijalle seitsemän (14 joukkuetta). Joulukuussa HS vielä uutisoi Pulkkisen, Vajanteen ja kakkosvalmentaja Palmroosin lähdöstä AC Allianssista. Koko kolmen palstan jutussa ei kuitenkaan sanallakaan kerrottu mitään koko seuran tuolloisesta yleistilanteesta.
Kaudella 2006 Veikkausliigassa pelasi sitten kuitenkin vain 13 joukkuetta - 'AC Allianssi' ei enää ollut liigajoukkueiden joukossa.


2010:

'PK-35 Vantaa' pelaamassa toista kauttaan vantaalaisena Ykkösessä:

Sopimuspelaajat 06.05.2010: Maalivahdit: Miikka Häkkinen ja Juha Soukiala.
Kenttäpelaajat: Mikko Lönnström, Kalle Sorja, Kim Raimi, Teemu Pannula, Timo Priha, Adel Eid, Pasi Karppinen, Eemil Ravi, Basam Elfadl, Yusuf Jama, Esa Terävä, Valte Vuorela, Otto-Pekka Jurvainen, Mikko Halme, Jukka Halme, Kalle Kärki, Niko Haiko, Janne Saksela, Vesa Kosonen, Petteri Kaijasilta, Petteri Paajanen, Aleksi Ristola ja Daniel Nwoke.

'PK-35 Vantaa' jäi Ykkösessä kahdeksanneksi.

LINKKI: Ykkösen 2010 lopullinen SARJATILANNE


'AC Vantaa' Kakkosen A-lohkossa nousijana - putosi takaisin Kolmoseen

LINKKI: Kakkosen A-lohkon 2010 SARJATILANNE.

AC Vantaa - 2010:
Maalivahdit: 1 Miikka Pulliainen, 31 Markus Lahdenvuo, 33 Joni Siren ja 34 Lauri Halonen.
Puolustajat: 2 Vesa Keski-Pukkila, 7 Wiljam Halli, 8 Joose Aho, 12 Mikael Karvinen, 13 Antti Korhonen, 14 Jari Tulikoura, 16 Marko Johansson, 19 Antti Saarela, 22 Harri Piiroinen, 23 Roope Koskinen ja 30 Iiro Ikäheimo.
Keskikenttä: 3 Jami Pelli, 4 Sebastian Aniszewski, 5 Tommi Peltonen, 6 Pasi Kujala,10 Samuel Jyvä,17 Tomi Keski-Pukkila,18 Matti Prittinen, 20 Ville Hatara, 21 Janne Rantala, 25 Tommy Öhman ja 26 Ruj Jovanovic.
Hyökkääjät: 9 Esa Paila, 15 Samu Pirinen, 24 Pete Rantala, 27 Thomas Granlund ja 29 Jarno Isaksson.
Valmentaja: Pasi Kujala.


'Allianssi Vantaa' pelaa Helsingin piirin 3. divisioonassa (lohko 2):

'Allianssi Vantaa' on vantaalainen jalkapalloseura, joka pelaa Kolmosessa. Kyseessä ei kuitenkaan ole sama seura kuin AC Allianssi, joka lopetti toimintansa talousvaikeuksien ja kiinalaisomistajaan liittyneiden eri skandaalien takia keväällä 2006.
Allianssi Vantaa on Korson Palloseuran, Koivukylän Palloseuran, Tikkurilan Palloseuran ja Vantaan Jalkapalloseuran yhteenliittymä, jonka perustamiskokous pidettiin 29. marraskuuta 2006.

(Wikipedia 2.6.2010) Vantaa Allianssin pelaajia kaudelle 2010:
Maalivahti: 12. Eemli Ihalainen.
Kenttäpelaajat: 2. NIKO FYHR, 4. EKLÖF JANNE, 8. TIIPERI ARI , 9. ENDAH FEBBY, 10.SÖDERLUND JOHAN, 11.ALASJÄRVI ARTTU, 16.JAMA MUHAMED, 19.VALTANEN TOMMI, 20.TURUNEN PEKKA, 21.RAUTIO KENI, 22.ENDAH DONNY ja 23.HOTTI HENRI.

Valmentaja: Janne Suokonautio (2010).

Kausi 2011:

'PK-35 Vantaa' Ykkösessä:

Ykkönen 2011: PK-35 Vantaa Ykkösessä neljännellä sijalla.

LINKKI: Ykkösen 2011 lopullinen SARJATILANNE.


'AC Vantaa' pudonneena Kolmosessa:

2012:

'PK-35 Vantaa' Ykkösessä:

'Julle'-sarjakuvaa lienee 'PK-35 Vantaa'-fanien suosikki - Helsingin Sanomat 8.7.2012.

2013:

1. divisioona:

'PK-35 Vantaa' jatkoi Ykkösessä:


3. divisioona (Uudenmaan piiri):

'AC Vantaa' 3. divisioonassa (lohko #1):

SPL: "AC Vantaa voi nousta Kakkoseen aikaisintaan kaudeksi 2016."

Kielto taitaa olla peruja siitä, kun luovuttivat muutamia vuosia sitten paikkansa PK-35/VJS yhdistelmälle. "AC Vantaa" kuitenkin fuusioitui "Team VanPa":n kanssa kaudelle 2014 ja yhdistelmä esiintyy kaudella 2014 Kolmosessa nimellä "Team VanPa" - nousukieltoako kierretään? Melkoista "Viekkausliigaako" yhä vielä Vantaalla?

(Football Team Vanpa ry - nettisivut, 21.11.2013): Airport City Vantaa ry (AC Vantaa) ja Football Team Vanpa Ry (Team Vanpa) ovat fuusioituneet jonka jälkeen Team Vanpan kokonaisjäsenmäärä nousee yli 150:nen. Syy fuusioon on pitkän ajan kehitys AC Vantaan ja Team Vanpan välillä. Puheenjohtajat Pasi Kujala (AC Vantaa) ja Hans Stubbe (Team Vanpa) ovat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Fuusion myötä, anomuksesta Suomen Palloliitto Uudenmaan piirin Kilpailuvaliokunta myönsi sarjapaikan miesten kolmosdivisioonassa Team Vanpa:lle kaudelle 2014.

'Korson Palloseura' (KoPSe) 3. divisioonassa (lohko #2):

'Allianssi Vantaa' 3. divisioonassa (lohko #3):

'PK-35 / VJS' 3. divisioonassa (lohko #3):


4. divisioona (Uudenmaan piiri):

'Riipilän Raketti' (RiRa) 4. divisioonassa (lohko #1):

'VJS/2' 4. divisioonassa (lohko #1):

'FC Vantaa' 4. divisioonassa (lohko #2):

'Pathoven' (Hakunila) 4. divisioonassa (lohko #2):

'Korson Palloseura/2' (KoPSe/4) 4. divisioonassa (lohko #2):

'Itä-Hakkilan Kilpa' (I-HK/M09) 4. divisioonassa (lohko #2):

'Koivukylän Palloseura' (KoiPS) 4. divisioonassa (lohko #2):

takaisin ETUSIVULLE.

VANTAA jalkapallokaupunkina (AC Allianssin muiston kanssa on elettävä) :

('Jukka Joutsi' ~ aloitettu: kesäkuu 2009 - viimeiset muutokset: 18.3.2014).

Vantaan kaupungin jalkapalloilun yllä leijuu yhä vuoden 2005 'AC Allianssi-katastrofin' kiinalais-belgialaiset muistot.

Ensin oli vuodesta 1995 alkaen ''Atlantis FC ry' (FC Norssin jatkeena).

Vantaalaisen jalkapalloilun historiikit ovat kaikkea muuta kuin selkeitä. 'AC Allianssin' totaalisen katastrofin vuosi 2005 piirtyi Suomen jalkapallohistoriaan yhtenä sen synkimmistä ja surullisimmista luvuista. Vuosia on noista painajaismaisista tapahtumista jo kulunut, mutta jälkipyykkiä ei olla vieläkään voitu/haluttu täydellisesti tehdä.
Ilmeisesti seuran johdossa haaveiltiin sinisilmäisesti jostain suuremmasta - ja viesti 'vihreästä valosta' kiiri maailmalle hämäräperäisiinkin piireihin. Ulkomaalaissijoittaja otettiin avosylin vastaan ja 'juhlaovetkin' avattiin peräkamareihin asti. Ulkomaalaisten intressejä ei osattu ja/tai haluttu hyväuskoisina kaiketi edes epäillä - kiinalaisen 'tekstiililiikemiehen' taustoja ei kai hennottu alkuviehätyksessä juurikaan vakavasti tutkia. Myöhemmin kuultiin, että ulkomailta Suomeen tulleen 'johtoryhmän' jäseniä ja sen palkollisia oli ryvettynyt jo aiemmin Euroopan eri kolkilla erityisesti 'veikkaussopupelien' muodossa. Motivoitunut etsijä olisi niistä kyllä tietoa löytänyt. mutta niin Suomi-neitoa vierasmaalaiset veivät taas niin ettei edes vikistä uskallettu.
Tästä vuoden 2005 vaiheesta alempana tällä sivulla vielä tuskaisia yksityiskohtia enemmän.

Tämän 'Allianssi'-tarun ensimmäisiä vaiheita näyteltiin jo vuonna 1980, kun pääkaupunkiseudulla perustettiin seura 'FC Norssi', joka aloitti uransa Helsingin piirin 8. divisioonassa. Kyseisessä seurassa pelaili sen alkuvaiheissa muuten myös tämän kirjoittajan veljenpoika.
Tarinaan liittyi myös Gösta Sundqvistin v.1985 perustama 'Johanneksen Dynamo'. Kauden 1995 päätteeksi 'FC Norssin' onnistui kolmosen lohkostaan hankkia itselleen paikka Kakkoseen kaudelle 1996. Tällöin seuran johto neuvotteli mainitun 'Johanneksen Dynamon' kanssa jonkinasteisesta fuusiosta, jonka seurauksena oli uusi fuusioseura 'Atlantis FC ry' (1995 kauden jälkeen).

Uusi 'Atlantis FC ry' pelasi kaudet 1996 ja 1997 Kakkosessa, kunnes nousi kaudelle 1998 Ykköseen. Kaudella 2000 seura nousi jo Veikkausliigaan ja sen virallinen nimimuoto oli nyt 'Atlantis FC Oy'. Sinipunainen seura oli nyt nostanut Vantaan suomalaisen jalkapalloelämän päänäyttämölle.
Kaudella 2001 Atlantis voitti Suomen Cup-mestaruuden lyötyään finaalissa Tampereen Unitedin luvuin 1-0. Ensimmäinen pääsarja kausi päättyi 7. sijalle ja Atlantis-kakkosjoukkuekin nousi kolmosesta kakkoseen (nimeksi 'Atlantis Akatemia').

'Jalkapalloseura Airport City Vantaa' eli lyhennykseltään 'AC Vantaa perustettiin v.1999 - aloitti Ykkösessä.

Ennen kauden 2002 alkua tapahtui kummia, 'Atlantis FC Oy' haettiin konkurssiin, Palloliitto siirsi sarjapaikan 'Finn-Forest Oy:n' perustamalle uudelle 'AC Allianssille' - kakkosdivarin 'Atlantis Akatemia' säilytti nipin napin 'itsenäisyytensä' ja sarjapaikkansa uudesta seurasta erillisenä.
Uusi oranssisininen 'Allianssi AC' sijoittui avauskaudellaan Veikkausliigassa neljännelle sijalle. Myös perinteiset helsinkiläisseurat 'FinnPa' ja 'PK-35' olivat tietyillä kytkennöillä mukana näissä virityksissä, mutta niiden osuuksista enemmän ko. seurojen omissa yhteyksissä.

Kaudella 2003 'Atlantis Akatemia' sai 'Atlantis'-nimen, sillä konkurssi ei ollut koskenut emoseuraa 'Atlantis FC ry'. Pasi Pihamaa tuli valmentamaan - kolmas sija lohkossaan. Vuoden 2003 aikana seuran taustavaikuttajana ja laulajana tunnettu Gösta Sundqvist kuoli sydänkohtaukseen.

'Allianssi AC' jatkoi siis Veikkausliigassa - 2003 kuudes ja 2004 hopealla. Sitten tulikin se musta vuosi 2005 (sijoitus silti vielä seitsemäs kaiken mylläkän keskellä).

'Atlantis ' pelasi kaudet 2002-2004 kakkosessa ja nousi kaudelle 2005 jo Ykköseen. Tämä 'Atlantis' piti nyt jo Helsinkiä kotipaikkanaan.

Kaudelta 2006 'AC Allianssi' siis oli kadonnut jalkapallokartaltamme ja vuoden 2006 lopussa neljä lähiseudun seuraa (Tikkurilan Palloseura, Vantaan Jalkapalloseura, Korson Palloseura ja Koivukylän Palloseura) fuusioituivat nimen 'Allianssi Vantaa' taakse.


Uusi 'Allianssi Vantaa' perustettiin uhkarohkeasti samalle nimelle neljästä seurasta - samoin väreinkin:

Uuden fuusioseuran 'Allianssi Vantaan' ovat perustaneet 29.11.2006 vantaalaiset jalkapalloseurat Tikkurilan Palloseura, Vantaan Jalkapalloseura, Korson Palloseura ja Koivukylän Palloseura. Jäseniä allianssissa on yli 3 500. Ajatuksena on ollut luoda perustajaseuroille yhteinen edustusjoukkue, jonka tavoitteena on aluksi nousta kakkosdivisioonaan.
Noin viiden vuoden päästä tavoitteena on tarjota vantaalaisille junioreille mahdollisuus pelata vantaalaisessa jalkapalloseurassa jopa Veikkausliigassa. Nimensä mukaisesti Allianssi Vantaa jatkaa toimintansa lopettaneen Airport City Allianssi Vantaan perinteitä kunnioittaen.
Uuden Allianssin valmentajina ovat toimineet Timo Askolin (2007), Mitri Pakkanen (2008-2009) ja Janne Suokonautio (2010).


Jotta asiat eivät olisi liian yksinkertaisia kuitenkaan - kaudella 2010 Kakkosen lohko A:ssa pelaa seura 'Jalkapalloseura Airport City Vantaa' eli lyhennykseltään 'AC Vantaa. Sen historia alkaa vuodesta 1999:

Historia: 1999 Ykkönen, 2000 Kakkonen, 2001 Ykkönen, 2002-03 Kakkonen, 2004-09 Kolmonen ja 2010 Kakkonen.

'AC Vantaan' syntyhistoria ja nykytilanne:
AC Vantaa perustettiin vuonna 1998 vantaalaisen jalkapallon lippulaivaksi. Jo vuonna 2003 seuran sen aikainen hallitus päätti kuitenkin lopettaa III-divisioonaan pudonneen joukkueen toiminnan, jolloin nykyisen seuran rungon muodostavat pelaajat lunastivat AC Vantaan sarjapaikan. Samalla nykyinen miehistö otti myös vastuulleen yhdistyksen taloudelliset velvoitteet. Näin sai alkunsa uusi AC Vantaa.
Edeltävien isäntien velvoitteet on vuosien saatossa kuitattu pitkäjänteisellä talkootyöllä ja viimeiset vuodet toimintaa on voitu kehittää puhtaalta pöydältä.

Vuonna 2001 AC Vantaa oli vaihtanut 'farmi-isäntänsä' MyPa:sta liigaan nousseeseen Atlantis-seuraan, joka myös hoiteli AC Vantaa 'kuralle' joutunutta taloutta.
Kaudelle 2001 AC Vantaan valmentajana jatkoi Jari 'Jallu' Rantanen, joka oli uudelle kaudelle saanut kaverikseen Reima Kokon. Seura tunnettiin myös nimellä 'Pilotit' liittyen taustalla olleeseen Vantaan lentokenttä-imageen.


'PK-35' muutti kaudeksi 2009 Helsingin Pukinmäestä (Pihlajanmäki) Vantaalle:

Pallokerho-35 on Viipurissa perustettu jalkapalloseura. Alun perin se toimi nimellä Viipurin Pallokerho (ViPK). Nykyinen nimi Pallokerho-35 syntyi sotien jälkeen, jolloin seura muutti Helsinkiin.
Kaudeksi 2009 seura muuttui vantaalaiseksi ja siirtyi pelaamaan ottelunsa ISS Stadionille Myyrmäessä.
Pallokerho-35:n huippuhetket ajoittuvat 1990-luvun puoleenväliin, jolloin seura Pasi Rautiaisen johdolla nousi Kolmosesta aina Veikkausliigaan. Maineikas kausi 1998 Veikkausliigassa päättyi pronssijuhliin ja eurocup-paikkaan. Tältä kaudelta on myös peräisin seuran yleisöennätys, 3 735 katsojaa, kotiottelussa paikallisvastustaja HJK:ta vastaan. Seuralla oli kuitenkin taloudellisia vaikeuksia ja jääkiekkojoukkue Jokerien omistaja Hjallis Harkimo osti seuran muuttaen sen nimen FC Jokereiksi.
PK-35 ei kuitenkaan kuollut tähän vaan jatkoi pelaamista alasarjoissa. Vuonna 2001 se nousi Kakkoseen ja kauden 2004 päätteeksi Ykköseen. PK-35:n ydinaluetta Helsingissä on Pihlajamäki ja kotiottelunsa se on pelannut perinteisesti Pukinmäessä. Kaudet 2005-2007 se kuitenkin vietti "evakossa" Myllypuron liikuntapuiston ykkösnurmella (kapasiteetti 1 000).
Kauden 2008 alla seura ja kaupunki kuitenkin päättivät että yleisötapahtumia ja olosuhteita on jatkossa helpompi kehittää Pukinmäen liikuntapuistossa ja kaudeksi 2008 seura palasikin helsinkiläiseen kotiinsa.
Kaudeksi 2009 PK-35 muuttui vantaalaiseksi. Sekä miesten että naisten edustusjoukkueiden (nimellä 'PK-35 Vantaa') ottelut pelataan vastaisuudessa Myyrmäen jalkapallostadionilla, jonka nimi muuttuu ISS Palvelut Oy:n kanssa tehdyn sopimuksen myötä ISS Stadioniksi. Edustusjoukkueiden taakse perustettiin erillinen yhdistys PK-35 Vantaa ry, joka keskittyy edustusjoukkueiden toiminnan pyörittämiseen. 'PK-35 Vantaa ry' on Suomen Palloliiton Uudenmaan piirin jäsen, kun taas 'PK-35 ry' on Palloliiton Helsingin piirin jäsen, joka jatkaa PK-35:n junioritoimintaa entiseen tapaansa Helsingissä.

1950:

Dickursby Idrottsklubb (DIK) ~ Maakuntasarjan länsilohkossa - ryhmä A:

DIK (1950): puheenjohtaja ja huoltaja: P.Forsblom, pelipaita keltainen - housut mustat.

(Wikipedia, 2012): Tikkurila (ruots. Dickursby) on Vantaan kaupunginosa pääradan varrella, Keravanjoen pohjoispuolella, noin 16 kilometriä pohjoiseen Helsingin keskustasta. Se on Vantaan hallinnollinen keskus ja merkittävin taajama Myyrmäen ohella. Tikkurilasta ei ole kehittynyt selkeää keskustaa Vantaalle, Lentokentän kaupunginosa jakaa Vantaan kahtia. Länsi-Vantaan keskuksena toimii Myyrmäki.

2005:

'AC Allianssin' kunniakas aika Veikkausliigassa päättyy 'Kiina-Belgia'-ilmiöön.

(23.4.2005) AC Allianssi voitti toisen kerran peräkkäin liigacupin mestaruuden:

'AC Allianssi' aloitti kautensa kunniakkaasti voittamalla 23.4.2005 Liiga-Cupin finaalissa FC Lahden 5896 katsojan silmien edessä lukemin 1-3 (1-1).
Oranssivalkoisissa pelanneen Allianssin kokoonpano oli seuraava: Henri Sillanpää, Heikki Pulkkinen, Mathias Lindström, Jarno Tuunainen, Jani Sarajärvi, Mikko Simula, Timo Marjamaa, Chris Cleaver, Dritan Stafsula (Risto Ojanen), Ville Lehtinen (Justus Vajanne) ja Jon Poulsen (Juska Savolainen).

Tässä HS-lehtikuvassa Ville Lehtinen (kädet ylhäällä ja maha paljaana) juhlii 2-1 maaliaan.

Helsingin Sanomat uutisoi 24.4.2005 neljällä palstalla Allianssin toisesta perättäisestä liigacup-mestaruudesta.

Ari Tiittanen oli toiminut koko AC Allianssin liiga-ajan joukkueen päävalmentajana (Suomen cup-mestaruus 2001 jo 'Atlantis'-logon alla) ja kausi 2005 oli lähtenyt hyvin käyntiin liigacup-mestaruuden merkeissä -apulaisenaan Markku Palmroos.
Aivan kesäkuun 2005 viimeisellä viikolla alkoi sitten kuulua kummia Tiittasenkin korviin - Tiesin, että jotain tapahtuu. On tässä tehty muutoksia niin isolla luudalla, kertoi Tiittanen saatuaan juuri kuulla erottamisestaan.
AC Allianssin johtovaikuttajat olivat kaikessa hiljaisuudessa 'myyneet seuransa' kiinalaiselle tekstiililiikemiehelle nimeltään Ye Zheyun - kaupparekisterin mukaan Olivier Suray oli kuitenkin 'Allianssin pääomistaja'.

28.6.2005 tiedotettiin valtakunnallisesti, että belgialainen Thierry Pister on nimetty AC Allianssin uudeksi päävalmentajaksi ja että hän on tuonut mukanaan aluksi kuusi 'ulkamaalaispelaajaa': Jean-Pierre La Placa, Sergei Omelianovitch, Hocine Chebaiki, Mustapha Douai, Kasim Yildiz ja maalivahti Gregory Goffin.
Tiittaselle oli annettu vielä 'jatkopesti' valmentaa 29.6. viimeisenä ottelunaan Allianssin vieraspeli Tampere Unitedia vastaan.
- On sääli, että Ari Tiittanen ei päättänyt jatkaa Allianssissa kanssani, koska yhdessä olisimme olleet vahva pari. Olen jo sanonut Suraylle, että aion vielä pyytää Tiittasta jatkamaan. Ymmärrän, jos hän ei halua, mutta aion kuitenkin esittää pyyntöni, hurskasteli uusi valmentaja Thierry Pister Helsingin Sanomille 1.7.2005.

(7.7.2005) AC Allianssin uuden johdon ja samalla Suomen jalkapallon musta päivä: Haka-AC Allianssi 8-0:

AC Allianssin vierailusta Valkeakosken Tehtaan kentälle 7.7.2005 tuli Suomen jalkapallohistorian yksi mustimmista päivistä. AC Allianssin uusi 'Kiina-vetoinen' johto oli pistänyt joukkueensa 'uuteen uskoon' laittamalla kentälle kaikki kuusi luokattomasti esiintynyttä 'ulkomaalaisvahvistustaan' ja loput 'kotimaiset pelipaikat avauksessa' saivat alkukauden vaihtopenkkiä lähinnä kuluttaneet pelaajat (Hermanni Vuorinen, Ville Lehtinen, Jon Poulsen, Kristian Kojola ja Jarkko Vähäsarja).
Allianssin huippumaalivahti Henri Sillanpää oli lähetetty yllättäen 'testileirille Belgiaan', missä häntä HS:n tietojen mukaan ei olisi edes tarvittu. Maalivahdiksi laitettiin Valkeakoskella selkävaivainen Gregory Goffin, jonka esitys oli varmasti kaikkien aikojen surkein Suomen pääsarjatasolla nähty räpiköinti tyyliin - hitaasti, mutta varovaisesti kaatuen pois pallojen tieltä. Haka voitti 8-0. Skandaali oli valmis - mutta ei tiedetty, mitä oli tapahtunut ja miksi. Arvailuja kuitenkin riitti tuoreeltaan. Varmuutta ei vuosienkaan jälkeen tapahtumien kaikista taustoista ole esille saatu.

Vaihtoon joutunut hyökkääjä Ville Lehtinen päästi kritiikkiä medialle asioiden tilasta niin suoraan, että ei ollut yllätys, ettei hän enää koskaan pelannut Allianssissa (siirtyi vielä saman kuun aikana Tampere Unitediin).
Ottelun tuloksen 'järjestämisestä' murskalukemiin alettiin kuitenkin kirjoitella melko pian ja jo 9.7.2005 Helsingin Sanomat oli löytänyt tietoa yhden uuden Allianssin pelaajaan (La Placa) Belgiassa keväällä 2005 kohdistuneisiin tuloksenjärjestelysyytteisiin. Pian valtakunnassa 'tiedettiin' jo kertoa, miten Allianssin uusi kiinalaisjohtaja olisi aasialaisissa tulosvetoveikkauksissaan tienannut melkoisia summia - miehellä oli ollut kuulemma 'erikoisia visioita' ennakkoon siitä, että hänen seuransa häviää ko. ottelun runsasmaalisesti. Totta oli puheissa ainakin se, että aasialaisveikkauksissa sai lyödä vetoa nimenomaan pelien päättymisestä tiettyihin tulosnumeroihin tai maalieroihin. Mitä suuremmin murskanumeroin, sitä suuremmin kertoimin tietenkin.

Veikkausliigan johto ihmetteli jo 9.7.2005 julkisesti ottelun Haka-Allianssi tulosta ja sitä, miten Pister ja Suray olivat korvanneet seuransa kokeneet liigapelurit ala-arvoisilla ulkolaispelaajilla ja kotimaisilla nuorilla vaihtopelaajilla.
Veikkaus Oy teki myös heti omat johtopäätöksensä ja hyllytti heti 9.7.2005 Allianssin tulevat ottelut kupongeiltaan.
- Tähän varovaisuuteen on syynä se, ettei Allianssin urheilullisesta tasosta ole vielä selvyyttä Veikkauksella sen paremmin kuin Veikkauksen asiakkaillakaan, selvitti tehtyä päätöstä Veikkauksen tuotepäällikkö Juha-Matti Mäkelä tuoreeltaan (9.7.05).

Allianssin johtoveijarit Thierry Pister (vas.) ja Olivier Suray selittämässä lehdistölle Hakalle 0-8 hävittyä ottelua.

Allianssin johtomiehet Pister ja Suray olivat vakuutelleet lehdistölle, miten hyvin heidän mukanaan tuomansa ulkomaalaispelaajat olivat sopeutuneet Allianssin suomalaispelaajien ryhmään. Helsingin Sanomien valokuvaajan oivaltava otos kuitenkin julkaistiin 13.7.2005 Pisterin kommentilla otsikoituna: Ei ole kahtiajakoa.
Valokuvassa Allianssin harjoituksissa kuitenkin eturyhmässä juoksevat suomalaispelaajat - taustalla tulee viiden ulkomaalaisen ryhmä (kuudes - eli maalivahtilöytö Goffey - ei enää ilmeisesti tässä vaiheessa kyennyt ilman tukea juoksemaan).

Kaikesta edellisestä oli seurauksena vanha tuttu vertausilmiö eläinmaailmasta - rotat jättävät uppoavan laivan.
Ensimmäisenä lähti AC Allianssin hallituksen jäsen Erkki Niiranen (13.7.2005). 'Pohjola Stadionin' toimitusjohtaja, FinnForestin palkkalistoilla ollut Erkki Salo ilmoitti 14.7.2005 eroavansa AC Allianssi Oy:n hallituksen jäsenyydestä.
AC Allianssin puheenjohtaja Erkki Alaja jätti tehtävänsä (HS 16.7.2005) - hän oli ollut yksi pääneuvottelijoista, kun seura siirtyi kesäkuun 2005 alussa ulkomaalaisten rahoittajien omistukseen.

Edellä olevat HS-uutisoinnit ovat satunnaisia esimerkkejä Suomen lehdistöstä heinäkuussa 2005 velloneesta Allianssi-kohusta. Loppukaudesta 2005 kohu seuran ympärillä alkoi hieman vaimeta, kun avoinna olleisiin 'kohuasioihin' ei saatu mitään lisätietoja.
Ei tarvittu erityisempiä ennustajanlahjoja, jos syksyä kohti alkoi tulla ajatuksia siitä, että ainakin tässä olomuodossa 'AC Allianssin' tarina suomalaisessa jalkapallopiireissä alkaisi olla kauden 2005 päätteeksi 'katkolla'.

(6.8.2005) AC Allianssi hävisi Lahdessa televisiopelin 1-4:

Tämän kirjoittajan ollessa paikan päällä katsomassa tätä televisioitua peliä AC Allianssin yllä oli jo 'kalman kouran ahdistava ote'. Johtomiehet Olivier Suray ja Thierry Pister olivat ulkoiselta olemukseltaan kuin pelokkaina rehtoria karkuun luikkivia koulupoikia. Katseissa oli katastrofin sameutta.
Allianssi pelasi seuraavassa kokoonpanossa: Henri Sillanpää - Kasim Yildiz (Heikki Pulkkinen), Mustapha Douai, Timo Marjamaa, Mikko Simula - Dritan Stafsula, Hochine Chebaiki (Juska Savolainen), Chris Cleaver, Jean-Pierre La Placa - Sergei Omelianovitch, Jon Poulsen (Matias Lindström).

Muistan paikanpäältä (ja VHS-nauhoitteen katsomisen vahvistamana toukokuussa 2010), miten uskomaton muukalaislegioona AC Allianssi tuolloin oli. Johtomiehet (erityisesti Suray) olivat todellakin suorastaan piilosilla julkisuudelta katsomon alarakenteissa ja Thierry ei tuntunut olevan lainkaan innostunut Juho Rantalan tv-haastattelusta. Joukkueenjohtaja Tommi Koivistoinen näytti olemukseltaan niin hukassa olevalta, että ilmeisesti hän itse tiesi vähiten, mitä seuran ympärillä oli edellisen runsaan kuukauden aikana hänen ohitseen eri puolilta ehtinyt tapahtua.
Allianssin oma faniryhmä ('Alligaattorit') olivat kymmenpäisenä mukana yhä sitkistelemässä ja heidän apatiansa purkautui lähinnä erotuomarin ja omien ulkomaalaisten 'vahvistuksiensa' parjaamiseen. Omistussuhteiden vaihdoksiin ei heidän lähianalyysihalunsa ollut vielä ylettynyt.
TV-selostajien kommentointi (J-P.Jalo-Petri Helin) kuullosti nyt 'jälkiviisauden vinkkilistä' kuunneltuna turhankin varovaiselta Allianssin ongelmien analyyseissä - Helin sentään sai sanotuksi, että tällaisten ulkomaalaispelaajien maahantuonti on suomalaisen jalkapallon aliarviointia'.
Ihmettelen, että selostajille riitti tietona se, että Suomen veikkauskohteilta Allianssi oli poistettu ja 'sellaista vaaraa ei siis Allianssin kohdalla enää ollut'. Aasialaisjohtoisten veikkaussopupelijärjestelyjen 'veikkauskupongit' pyörivät kuitenkin tunnetusti ihan muualla kuin kyseisten 'käsikassaroina' käytettyjen joukkueiden kotimaissa.

Kauden 2005 päätteeksi AC Allianssi sijoittui sijalle seitsemän (14 joukkuetta). Joulukuussa HS vielä uutisoi Pulkkisen, Vajanteen ja kakkosvalmentaja Palmroosin lähdöstä AC Allianssista. Koko kolmen palstan jutussa ei kuitenkaan sanallakaan kerrottu mitään koko seuran tuolloisesta yleistilanteesta.
Kaudella 2006 Veikkausliigassa pelasi sitten kuitenkin vain 13 joukkuetta - 'AC Allianssi' ei enää ollut liigajoukkueiden joukossa.


2010:

'PK-35 Vantaa' pelaamassa toista kauttaan vantaalaisena Ykkösessä:

Sopimuspelaajat 06.05.2010: Maalivahdit: Miikka Häkkinen ja Juha Soukiala.
Kenttäpelaajat: Mikko Lönnström, Kalle Sorja, Kim Raimi, Teemu Pannula, Timo Priha, Adel Eid, Pasi Karppinen, Eemil Ravi, Basam Elfadl, Yusuf Jama, Esa Terävä, Valte Vuorela, Otto-Pekka Jurvainen, Mikko Halme, Jukka Halme, Kalle Kärki, Niko Haiko, Janne Saksela, Vesa Kosonen, Petteri Kaijasilta, Petteri Paajanen, Aleksi Ristola ja Daniel Nwoke.

'PK-35 Vantaa' jäi Ykkösessä kahdeksanneksi.

LINKKI: Ykkösen 2010 lopullinen SARJATILANNE


'AC Vantaa' Kakkosen A-lohkossa nousijana - putosi takaisin Kolmoseen

LINKKI: Kakkosen A-lohkon 2010 SARJATILANNE.

AC Vantaa - 2010:
Maalivahdit: 1 Miikka Pulliainen, 31 Markus Lahdenvuo, 33 Joni Siren ja 34 Lauri Halonen.
Puolustajat: 2 Vesa Keski-Pukkila, 7 Wiljam Halli, 8 Joose Aho, 12 Mikael Karvinen, 13 Antti Korhonen, 14 Jari Tulikoura, 16 Marko Johansson, 19 Antti Saarela, 22 Harri Piiroinen, 23 Roope Koskinen ja 30 Iiro Ikäheimo.
Keskikenttä: 3 Jami Pelli, 4 Sebastian Aniszewski, 5 Tommi Peltonen, 6 Pasi Kujala,10 Samuel Jyvä,17 Tomi Keski-Pukkila,18 Matti Prittinen, 20 Ville Hatara, 21 Janne Rantala, 25 Tommy Öhman ja 26 Ruj Jovanovic.
Hyökkääjät: 9 Esa Paila, 15 Samu Pirinen, 24 Pete Rantala, 27 Thomas Granlund ja 29 Jarno Isaksson.
Valmentaja: Pasi Kujala.


'Allianssi Vantaa' pelaa Helsingin piirin 3. divisioonassa (lohko 2):

'Allianssi Vantaa' on vantaalainen jalkapalloseura, joka pelaa Kolmosessa. Kyseessä ei kuitenkaan ole sama seura kuin AC Allianssi, joka lopetti toimintansa talousvaikeuksien ja kiinalaisomistajaan liittyneiden eri skandaalien takia keväällä 2006.
Allianssi Vantaa on Korson Palloseuran, Koivukylän Palloseuran, Tikkurilan Palloseuran ja Vantaan Jalkapalloseuran yhteenliittymä, jonka perustamiskokous pidettiin 29. marraskuuta 2006.

(Wikipedia 2.6.2010) Vantaa Allianssin pelaajia kaudelle 2010:
Maalivahti: 12. Eemli Ihalainen.
Kenttäpelaajat: 2. NIKO FYHR, 4. EKLÖF JANNE, 8. TIIPERI ARI , 9. ENDAH FEBBY, 10.SÖDERLUND JOHAN, 11.ALASJÄRVI ARTTU, 16.JAMA MUHAMED, 19.VALTANEN TOMMI, 20.TURUNEN PEKKA, 21.RAUTIO KENI, 22.ENDAH DONNY ja 23.HOTTI HENRI.

Valmentaja: Janne Suokonautio (2010).

Kausi 2011:

'PK-35 Vantaa' Ykkösessä:

Ykkönen 2011: PK-35 Vantaa Ykkösessä neljännellä sijalla.

LINKKI: Ykkösen 2011 lopullinen SARJATILANNE.


'AC Vantaa' pudonneena Kolmosessa:

2012:

'PK-35 Vantaa' Ykkösessä:

'Julle'-sarjakuvaa lienee 'PK-35 Vantaa'-fanien suosikki - Helsingin Sanomat 8.7.2012.

2013:

1. divisioona:

'PK-35 Vantaa' jatkoi Ykkösessä:


3. divisioona (Uudenmaan piiri):

'AC Vantaa' 3. divisioonassa (lohko #1):

SPL: "AC Vantaa voi nousta Kakkoseen aikaisintaan kaudeksi 2016."

Kielto taitaa olla peruja siitä, kun luovuttivat muutamia vuosia sitten paikkansa PK-35/VJS yhdistelmälle. "AC Vantaa" kuitenkin fuusioitui "Team VanPa":n kanssa kaudelle 2014 ja yhdistelmä esiintyy kaudella 2014 Kolmosessa nimellä "Team VanPa" - nousukieltoako kierretään? Melkoista "Viekkausliigaako" yhä vielä Vantaalla?

(Football Team Vanpa ry - nettisivut, 21.11.2013): Airport City Vantaa ry (AC Vantaa) ja Football Team Vanpa Ry (Team Vanpa) ovat fuusioituneet jonka jälkeen Team Vanpan kokonaisjäsenmäärä nousee yli 150:nen. Syy fuusioon on pitkän ajan kehitys AC Vantaan ja Team Vanpan välillä. Puheenjohtajat Pasi Kujala (AC Vantaa) ja Hans Stubbe (Team Vanpa) ovat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Fuusion myötä, anomuksesta Suomen Palloliitto Uudenmaan piirin Kilpailuvaliokunta myönsi sarjapaikan miesten kolmosdivisioonassa Team Vanpa:lle kaudelle 2014.

'Korson Palloseura' (KoPSe) 3. divisioonassa (lohko #2):

'Allianssi Vantaa' 3. divisioonassa (lohko #3):

'PK-35 / VJS' 3. divisioonassa (lohko #3):


4. divisioona (Uudenmaan piiri):

'Riipilän Raketti' (RiRa) 4. divisioonassa (lohko #1):

'VJS/2' 4. divisioonassa (lohko #1):

'FC Vantaa' 4. divisioonassa (lohko #2):

'Pathoven' (Hakunila) 4. divisioonassa (lohko #2):

'Korson Palloseura/2' (KoPSe/4) 4. divisioonassa (lohko #2):

'Itä-Hakkilan Kilpa' (I-HK/M09) 4. divisioonassa (lohko #2):

'Koivukylän Palloseura' (KoiPS) 4. divisioonassa (lohko #2):

2014:

1. divisioona:

'PK-35 Vantaa' tällä nimellä viidettä peräkkäistä kautta Ykkösessä:


3. divisioona (Helsinki/Uudenmaan piiri):

'PK-35 / VJS' 3. divisioonassa (lohko #1) * (seuraavalla kaudella 'helsinkiläisenä' muodossa 'PK-35').

'Team Vanpa' 3. divisioonassa (lohko #2) - putosi.

'Allianssi Vantaa' 3. divisioonassa (lohko #2) * (seuraavalla kaudella muodossa "PK K-U/Allianssi").

'Korson Palloseura' (KoPSe) 3. divisioonassa (lohko #3) (katosi ennen kautta 2014 FC Legurus Inter-yhteyksissä).


4. divisioona (Uudenmaan piiri):

'Itä-Hakkilan Kilpa' (I-HK/OMV = Operaatio Meidän Vuosi) 4. divisioonassa (lohko #1):

'Itä-Hakkilan Kilpa' (I-HK/M09) 4. divisioonassa (lohko #2):

'Riipilän Raketti' (RiRa) 4. divisioonassa (lohko #2):

'Pathoven' (Hakunila) 4. divisioonassa (lohko #2):

'FC Vantaa' 4. divisioonassa (lohko #1):

'FC Korso United' 4. divisioonassa (lohko #2):

'Koivukylän Palloseura' (KoiPS/Cold Stars) 4. divisioonassa (lohko #2):

2015:

1. divisioona:

Shefki Kuqi PK-35 Vantaan päävalmentajaksi:

"PK-35 Vantaa" tällä nimellä kuudetta peräkkäistä kautta Ykkösessä:
Sijoittui toiseksi ja selvisi nousukarsintaan FC KTP:n vastustajaksi:

PK-35 Vantaa nousi Veikkausliigaan kaudelle 2016.

Kuqi toi Honkaan ystävänsä, espanjalaiskärki Pablo Counagon (KUVA: Seppo Solmela).

(Ilta-Sanomat, Saku-Pekka Sundelin - 4.2.2015) Shefki Kuqi: ”Ihmiset luulevat, että olen hullu”:

Ykkösen PK-35 Vantaan valmentajana aloittanut Shefki Kuqi kertoo ylilyönneistään ja yksinäisyydestä. Lisäksi hän paljastaa säälivänsä HJK:ta. Honkaa viime kaudella valmentaneelta Shefki Kuqilta lähti talvella seura pois alta. Monien koukeroiden kautta entinen maajoukkuehyökkääjä päätyi Ykkösessä pelaavan vantaalaisen PK-35:n päävalmentajaksi. Samalla toinen entinen maajoukkuepelaaja Jari Europaeus sysättiin tylysti Kuqin tieltä sivuun.
– Se oli hankala tilanne, jollaista ei olisi toivonut. Mutta ajattelimme pitkän päälle sitä, mitä tällä voimme saavuttaa, PK:35:n puheenjohtaja Markku Hynninen perusteli.
Käytännössä PK-35 saa rahaa. Kuqin lisäksi seuraan saapuu Pallohongassa vaikuttaneita henkilöitä, joilla on hyviä kontakteja liikemaailmaan. PK-35:llä oli viime kesänä palkanmaksuvaikeuksia, mutta nyt budjetti kasvaa 350 000 eurosta puoleen miljoonaan. Tavoite on Veikkausliiga, vaikka sopimuspelaajia on tässä vaiheessa vain kahdeksan.
”Olin aika yksinäinen” ~ Kuqin debyyttikausi valmentajana oli vaikea. Honka kuitenkin säilyi Veikkausliigassa ja pysyi vastoin joitain arvioita pystyssä kauden loppuun.
– Olin aika yksinäinen. Toimitusjohtaja lähti, omistajat olivat vaihtumassa, minulla ei ollut koko kaudella fysiota, ei maalivahtivalmentajaa. Kun yritti hoitaa kaikki asiat ja samalla keskittyä treeneihin, niin totta kai minäkin joskus räjähdin. Ehkä räjähdin väärään aikaan ja väärässä paikassa, Kuqi kuvailee.
– Kyllä minä ymmärrän, että välillä meni ylikin. En ole mikään robotti.
Kuqin mukaan hän jos joku oli viime kauden Veikkausliigassa todennäköisin valmentaja tekemään virheitä, sillä ura oli vasta alussa. Hän tuntee samalla tulleensa kohdelluksi eri tavalla kuin moni muu.
– Olen ollut suurennuslasin alla. Median, Palloliiton ja muiden. Moni luulee, että luovutan, mutta saan kaikesta vain lisää energiaa. He tuhlaavat energiaansa, jos kuvittelevat minun antavan periksi.
Kuqin riehuminen kentän laidalla sai paljon huomiota. Vaihtopenkit, juomapullot ja nurmi saivat kyytiä monella paikkakunnalla. Kuqi johti pelaajiaan välillä jopa pelolla.
– Olen valmentaja, joka vaatii paljon. En minä sitä pahalla tee. Se ei ole henkilökohtaista. Haluan vain, että pelaaja onnistuu.
– Olen huutanut ja vaatinut, mutta treenien jälkeen voin käydä pelaajien kanssa pelaamassa kierroksen golfia.
Hänen mukaansa tiedotusvälineiden kautta on muodostunut vääränlainen kuva valmentaja Shefki Kuqista, sillä ne näkevät vain kiihkeät ottelut.
– Ihmiset lukevat lehdistä, että uhkailen pelaajia. He luulevat, että olen hullu tai idiootti. Kyse on vain halusta menestyä. Ei vaatiminen ole sama asia kuin uhkailu.
Valioliiga tavoitteena ~ Kuqilla on isot tavoitteet valmennusurallaan. PK-35:n kanssa hän solmi vuoden sopimuksen, mutta haaveilee työskentelevänsä Englannissa, jossa pelasi 14 vuotta.
– Tämä kuulostaa varmaan idioottimaiselta, mutta tavoitteeni on joku päivä valmentaa Valioliigassa.
Skotlannissa valmennuskurssinsa suorittanut Kuqi on käynyt muutamassa haastattelussa Britanniassa. Viimeksi The Sun uutisoi, että Ykkösliigan Gillingham olisi ollut kiinnostunut Kosovossa syntyneen Kuqin palveluksista.
– He pyysivät minua lähettämään CV:ni. Olin listoilla, mutta sitten ei enää kuulunut mitään. Näyttää siltä, että he nimeävät Newportin managerin.
Kuqi syttyy aina Englantiin matkatessaan, sillä maan jalkapallokulttuuri tunkee läpi kaikkialla.
– Ollaan rehellisiä, onhan Englannin ja Suomen futiksella eroa kuin yöllä ja päivällä.
– Ihmiset kokoontuvat pubeihin ennen matseja ja kävelevät sieltä yhdessä otteluun. En ymmärrä, miksi pelit laitetaan Suomessa sunnuntaiksi. Kysyin asiaa ja vastaus oli, että ihmiset käyvät mökeillä ja voivat sen jälkeen tulla katsomaan peliä. Ne jotka menevät mökeille, eivät tule otteluun. Ne, jotka haluavat katsoa jalkapalloa, eivät lähde mökille, Kuqi lataa.
– Suomessakin ihmiset haluavat lähteä lauantaina viettämään iltaa. Ei ole parempaa tapaa kuin mennä ensin futismatsiin. Sitä kautta saamme katsojia.
– Olen aina sanonut asiat suoraan. En ole tullut tänne keräämään kavereita. Olen tullut tekemään töitä ja teen kaikkeni, että saan tuloksia.


(28.10.2015) Ensimmäinen nousukarsintapeli päättyi Myyrmäessä maalittomaan tasapeliin 0-0:

(Pk-35 Vantaa, 28.10.2015 - Veikkaus-TV): (mv) Miikka Häkkinen - Kosta Manev, Kim Raimi, Altim Ademaj, Lucas Lopez Garcia (Biran Jeng), Daniel Rantanen (Daut Kuqi), Carlos Portela, Yerai Vilaboa, Konsta Rasimus, Masar Ömer ja Pablo Counago. Varalla: (mv) Samu Volotinen, Reza Heidari, Vili Lankinen, Albert Kuqi ja Ahmed Ahmed Said. Päävalmentaja: Shefki Kuqi, valmentaja Iler Zeneli.

(1.11.2015) PK-35 Vantaa voitti toisen nousukarsintapelin Kotkassa 3-2 ja nousi Veikkausliigaan:

(Pk-35 Vantaa, 1.11.2015 - Veikkaus-TV): (mv) Miikka Häkkinen - Kosta Manev, Kim Raimi, Mateo Miguel Adan, Lucas Lopez Garcia, Ymer Xhaferi, Carlos Portela (Biran Jeng), Yerai Vilaboa, Konsta Rasimus, Masar Ömer (Albert Kuqi) ja Pablo Counago. Varalla: (mv) Samu Volotinen, Altim Ademaj, Vili Lankinen, Daut Kuqi ja Daniel Rantanen. Maalit: Lucas Lopez Garcia, Masar Ömer ja vastustaja. Päävalmentaja: Shefki Kuqi, valmentaja Iler Zeneli.


3. divisioona (Helsinki/Uudenmaan piiri):

'FC Vantaa' nousijana 3. divisioonassa (lohko #2):

'Itä-Hakkilan Kilpa' (I-HK/OMV = Operaatio Meidän Vuosi) nousijana 3. divisioonassa (lohko #1):


Jalkapallohalli Korsoon, juniorijoukkueita, oma akatemia, neljä valmentajaa Espanjasta ja edustusjoukkue tulevaisuudessa jopa Veikkausliigaan. Mikäli pietarilaisseura Legiruksen suunnitelmat toteutuvat, suomalaiseen jalkapalloon tulee uusi voimatekijä. Vantaalaiseen jalkapalloon Legirus on jo tullut, sillä venäläisrahoitteinen halli avataan Korsossa marraskuun loppupuolella. Legirus on jo mukana kotimaisessa juniorijalkapallossa. Seuran nimi on Suomessa FC Legirus Inter, ja sen ensimmäinen joukkue pelaa vuonna 2000 syntyneissä pojissa. Seuran kotisivujen perusteella pelaajista vajaa puolet on venäläispoikia ja enemmistö suomalaisia.
Seura järjestää parhaillaan myös testijaksoja edustusjoukkueeseen haluaville pelaajille. Mistä ihmeestä Legiruksessa on kyse? Miksi pietarilaiset haluavat 2,5 miljoonaa euroa maksavan hallin Korsoon? Legirus Interin teknisen johtajan Marko Heikan mukaan laajenemishalun keskeinen syy on, että hallin rakentaminen emoseuran kotikaupunkiin olisi vaikeaa. Taistelu rakennusmaasta on Pietarissa kovaa, ja hyvistä harjoituspaikoista on pula. "Siellä on paljon ihmisiä, joilla on paljon rahaa. Emme pysty kilpailemaan vapaasta tonttialueesta Pietarin keskustan läheisyydessä esimerkiksi asuntorakentamisen kanssa", sanoo Heikka, joka on myös halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja. Pietarilaisseuran taustalla on miehiä, joilla on rahaa ja intoa jalkapalloon. Nyt nuo rahat ja into näkyvät Korsossa, sillä halli rahoitetaan pitkälti venäläisten pääomasijoittajien varoilla.
Legiruksen talouspotkuri on suuri logistiikkayhtiö ULS Group, jonka omistaja on pietarilaisseuran omistaja. ULS Group on samalla Legiruksen pääsponsori. Logistiikkayhtiö toimii Venäjän lisäksi useissa muissa maissa, joista yksi on Suomi. Legirus Interin toiminta tähtää omaan kansainväliseen huippuakatemiaan ja edustusjoukkueeseen. Legirus Inter käy neuvotteluita useiden suomalaisseurojen kanssa siitä, että se ottaisi sarjapaikan Kakkosesta tai Kolmosesta. "Avoimia kysymyksiä on paljon. En näe estettä sille, että pelaisimme joskus Veikkausliigaa tai Ykköstä. Siihen emme kuitenkaan ole vielä valmiita. Ideologiaamme ei kuulu ostaa liigaseuraa", Heikka sanoo.
Heikka painottaa, että Legirus Inter on avoin yhteistyölle. Sen ensimmäisen juniorijoukkueen, vuonna 2000 syntyneiden poikien, runko tulee Korson Palloseurasta, joka luovutti ikäluokan sarjapaikkansa.
Ratkaisu ei syntynyt täysin kivuttomasti. Kun Korson Palloseura päätti asiasta syyskuussa, silloinen puheenjohtaja ja rahastonhoitaja äänestivät luovutusta vastaan. Päätöksen synnyttyä korsolaisten pitkäaikainen puheenjohtaja Kaj Wiander jätti tehtävänsä ja erosi johtokunnasta.
Wiander ei vastannut HS:n soittoihin eikä soittopyyntöön. Puheenjohtajan tehtävää on hoitanut väliaikaisesti varapuheenjohtaja Kari Halt, ja lokakuun loppupuolella korsolaiset valitsivat puheenjohtajaksi Arto Vitikan. Haltin mukaan sarjapaikan luovutuksen taustalla oli se, että vuonna 2000 syntyneiden joukkue oli hajoamassa. Hänen mukaansa tahtoa päätökselle löytyi vanhempien ja pelaajien keskuudesta.
"Näimme parhaaksi ratkaisuksi, että pelaajat pysyvät Korsossa", Halt sanoo. Haltin mukaan syyskuussa tehty päätös koskee vain ikäluokan A-joukkuetta, eikä Korson Palloseuralla ole yhteistyösopimusta Legirus Interin kanssa.
Vaikka Legiruksen tavoitteet ovat kunnianhimoisia, Heikka puhuu maltista ja jalkapalloilun sosiaalisesta puolesta. Mikäli akatemiatoiminta pyörähtää käyntiin, sille on asetettu myös kilpailullinen tavoite: tulevien ammattipelaajien kasvattaminen.
Mutta miksi rakentaa jalkapallohalli juuri Korsoon? "Logistisesti loistava sijainti, ja hyvä kasvupotentiaali", Heikka listaa.
Yksi syy lienee myös, että hyvistä paikallisseuroista huolimatta toiminnan kasvattaminen saattaa olla Vantaalla helpompaa kuin Helsingissä tai Espoossa. Niissä HJK:n, KäPan ja Hongan kaltaisten juniorimahtien varjosta on vaikea puhjeta kukkaan. Millaisen viestin Heikka haluaa sanoa suomalaisille jalkapalloihmisille, jotka kokevat ulkomaalaistaustaisen seuran tulon uhkana?
"En näe toiminnassamme uhkakuvaa yhdellekään seuralle. Siteeraan KäPasta HJK:n valmennuspäälliköksi siirtynyttä Erkki Vallaa: Kilpailua tulee, mutta kilpailu on aina hyvästä."


UUsi pietarilaisseura FC LEGIRUS INTER aloittaa Uudenmaan piirin 4. divisioonassa.
Ilmeisesti Korson Palloseuran eli KOPSE:n paikalla.

FC Legirus Inter * 2015:
Maalivahdit:
1 Ayoze Mentado Santana (Espanja), 15.03.1986 (29), 16 Evgenii Zavoda (Venäjä), 10.04.1990 (24), 26 Erkki Ahonen, 18.01.1981 (34) ja 95 Pyry Pusa, 13.09.1995 (19).
Puolustajat:
2 Lari Sauranen, 09.03.1996 (19), 4 Evgenii Murzin (Venäjä), 19.10.1992 (22), 17 Andrei Sidorenko (Venäjä), 04.09.1993 (21), 28 Mikka Haapalehto, 07.11.1991 (23), 29 Toni Haapalehto, 07.11.1991 (23), 30 Tero Immonen, 14.04.1987 (27), 31 Juhani Nousiainen, 11.06.1986 (28), 32 Jorge Romero (Espanja), 18.06.1980 (34), 50 Lauri Tammi, 20.03.1985 (30) ja 91 Ilkka Kalonen, 12.03.1988 (27).
Keskikenttä:
6 Patrick Ahonen, 09.01.1996 (19), 8 Aleksandr Bodnar (Venäjä), 06.06.1988 (26), 9 Nikita Pustynin, 19.01.1997 (18), 14 Rubén de Julian Pellicer (Espanja), 21.11.1988 (26), 20 Niko Mononen, 26.05.1991 (23), 21 Agustin Ojeda (Espanja), 10.10.1988 (26), 22 Aleksei Sapov (Venäjä), 14.05.1992 (22), 25 Sakari Härmävaara, 12.05.1992 (22), 34 Henri Sääksmäki, 04.04.1984 (30), 47 Mikko Halonen, 04.02.1988 (27) ja 52 Petteri Heikkilä, 17.11.1991 (23).
Hyökkääjät:
13 Igor Buslakov (Venäjä), 30.12.1988 (26), 18 Roman Oniskovets (Venäjä), 06.06.1994 (20), 24 Henri Takki, 25.12.1986 (28), 27 Alexandre Ocaña (Argentiina), 27.06.1989 (25) ja 35 Verner Kaitila, 20.02.1989 (26).

2016:

Veikkausliiga:

PK-35 Vantaan ensimmäinen kausi Veikkausliigassa - Shefki Kuqi vain riitaisan alkukauden päävalmentajana.

(28.7.2016): PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi jättää tehtävänsä Punamustien peräsimessä.

Kuqi siirtyy sivuun omasta aloitteestaan. Loppukauden ajaksi valmennusvastuun ottaa Kuqin apuvalmentajana toiminut Pasi Pihamaa. Aisaparikseen Pihamaa tuo Juha Jussilan. Shefki Kuqi nosti Punamustat viime syksynä takaisin Veikkausliigaan 17 vuoden tauon jälkeen. Espanjalaisyhteistyö hajosi seurassa käsiin jo alkukauden 2016 aikana.


(PK-35 Vantaa, nettisivut - 3.6.2016): Viiden pelaajan sopimukset purettu:
PK-35 Vantaa on purkanut viiden ulkomaalaispelaajansa sopimukset. Argentiinalainen Lucas Garcia sekä espanjalaiset Carlos Portela, Yerai Vilaboa, Mateo Miguez ja Fernando Liñan eivät enää jatka Punamustien riveissä. Lisäksi espanjalaisvalmentajat Jose Riveiro ja Pablo Urtaza ovat jättäneet tehtävänsä seurassa.
Liñan ja Urtaza liittyivät PK-35 Vantaan joukkueeseen vasta tänä vuonna, mutta Riveiro ja muut neljä pelaajaa olivat mukana jo viime kaudella. He olivat myös merkittävässä roolissa, kun PK-35 Vantaa juhli sarjakauden päätteeksi nousua Veikkausliigaan.


(9.4.2016): PK-35 Vantaan ensimmäinen kotiottelu: PK-35 Vantaa - HIFK 0-2.

(PK-35 Vantaa, 9.4.2016): (mv) Daniel Kollar, Yerai Vilaboa, Konsta Rasimus, Konsta Manev, Ilari Äijälä, Lucas Kaufmann (Kevin Mombilo), Ymer Xhaferi, Lucas Garcia (Marcus Heimonen), Mateo Miguez, Pablo Counago (Masar Ömer) ja Njazi Kuqi (ulosajo, 70min ~ pitkä pelikielto lyömisestä). Vaihdossa: (mv) Samu Volotinen, Fernando Linan Rodriguez, Riku Heinonen ja Aleksi Ristola. Valmentaja: Shefki Kuqi.

Njazi Kuqi saa punaisen kortin kurjasta, vyönalaisesta lyönnistään HIFK-ottelussa 9.4.2016.


(7.5.2016): PK-35 Vantaa - HJK 1-2.

(PK-35 Vantaa, 7.5.2016): (mv) Daniel Kollar, Yerai Vilaboa, Konsta Rasimus, Konsta Manev, Ilari Äijälä, Marcus Heimonen, Ymer Xhaferi, Lucas Garcia (Lucas Kaufmann), Mateo Miguez, Pablo Counago (Masar Ömer) ja Aleksi Ristola. Vaihdossa: (mv) Jalmari Karvinen, Riku Heinonen ja Reza Heidari. Valmentaja: Shefki Kuqi.


3. divisioona (Helsinki/Uudenmaan piiri):

IH-K/OMV (Itä-Hakkilan Kilpa/Operaatio Meidän Vuosi) 3. divisioonassa (lohko #3):

FC Legirus Inter nousijana 3. divisioonassa (lohko #3):

Tikkurilan Palloseura (TiPS) nousijana 3. divisioonassa (lohko #3):


4. divisioona (Uudenmaan piiri):

FC Vantaa pudonneena 4. divisioonassa (lohko #1):

Riipilän Raketti (RiPa) jatkoi neljättä peräkkäistä kautta 4. divisioonassa (lohko #1):

FC Korso/United 4. divisioonassa (lohko #2):

I-HK Reserve 4. divisioonassa (lohko #2):

KoiPS/Cold Stars (Koivukylän Palloseura) 4. divisioonassa (lohko #2):

VJS (Vantaan Jalkapalloseura) 4. divisioonassa (lohko #2):


5. divisioona (Uudenmaan piiri):

VANTAA: Kahdeksan (8) joukkuetta:
DT-65 (Downtown65, Rajatorppa), CF DR (Club de Futbol Diablos Rojos), Pathoven (Hakunila), RiRa/VGS, I-HK/Poikii Viel, KOPSE, KoiPS ja FC Vantaa/Tumu.


6. divisioona (Uudenmaan piiri):

VANTAA: Kahdeksan (8) joukkuetta:
IVPA, KeiKa, PPS, KoiPS/Legends, RiRa/Ug, VJS/Old Stars, VJS/2 ja KoPa.

takaisin ETUSIVULLE.